Új program a Brazíliába látogató turistáknak

Sky Travel | 2024.05.01 | Hírek

A sziget legnépszerűbb látnivalói közé tartoznak a Lagoa Verde és Lagoa Azul, melyek kristálytiszta vizeikkel és gazdag élővilágukkal tökéletesek a sznorkelezésre és a fürdőzésre.

"Az új „ Zöld Tenger" elnevezésű program lehetőséget biztosít a turistáknak, hogy felfedezzék és átéljék a brazil természet és kultúra páratlan szépségét és gazdagságát" - tájékoztatott Sárdi Rezső a HAVAS Creative Tours DMC magyarországi képviselője.

Aki a Rio de Janeiró-i nagy nyüzsgés után pihenésre és kikapcsolódásra vágyik, annak kihagyhatatlan a legalább háromnapos „Zöld Tenger" nevű túra, mely a Rio de Janeiro-tól mindössze 111 km-re található Mangaratiba városából indul. Innen másfélórás komp utat követően érkeznek meg az utazók a varázslatos Ilha Grande-re, vagyis a Nagy Szigetre.

Ilha Grande a természet kedvelőinek igazi paradicsoma

A sziget a gyönyörű Angra dos Reis-i öbölben fekszik mintegy 193 km²-en. Védett területként számos lenyűgöző látnivalót kínál. Megcsodálhatjuk  a gyönyörű strandokat, a kristálytiszta folyókat, a varázslatos vízeséseket és az izgalmas túraösvényeket, melyek lélegzetelállító kilátópontokhoz vezetnek.

A sziget fővárosa a bájos Vila do Abraão, egy nyugodt menedék a mindennapi nyüzsgés elől. Macskaköves utcái és autómentessége teszik ideálissá a pihenést és a feltöltődést.

Strandok és aktív nyaralás

A Lopes Mendes és Aventureiro strandok tökéletesek azok számára, akik szeretik a szörfözést és a tenger hullámait. A Praia do Abraãozinho pedig ideális helyszín a csendes víz szerelmeseinek, ahol bár- és éttermi szolgáltatások, valamint kajak- és stand-up paddle-kölcsönzés várja a vendégeket.

A sziget legnépszerűbb látnivalói közé tartoznak a Lagoa Verde és Lagoa Azul, melyek kristálytiszta vizeikkel és gazdag élővilágukkal tökéletesek a sznorkelezésre és a fürdőzésre.

Ilha Grande gazdag történelmi hagyományokkal is rendelkezik. Ezek közül kiemelkedik a 19. század végén épült vízvezeték, amely az európai bevándorlóknak szállított vizet. A sziget számos történelmi látnivalót kínál, mint például a Preta strand és kilátó, az Aqueduto vízesés, a Praia da Freguesia de Santana, ahol a 1796-ban épült Santana-templom található, vagy a különleges tengeröböl, a Saco do Céu (magyarul: Égi-öböl), amely  éjszaka az óceán felszínén visszatükröződő csillagokról kapta a nevét és lélegzetelállító látványt nyújt.

(Forrás:Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez