Elindult a Mezopotámia Expressz

Sky Travel | 2024.04.10 | Hírek

Az 1051 kilométeres út során az utazók zord sivatagi tájakat szelhetnek át, áthaladnak az Erciyes-hegy havas csúcsán és egy szunnyadó vulkánon, mire a vonat eléri a 3916 méteres tengerszint feletti magasságot.

A Törökországba készülők hamarosan egy új turistavonattal is felfedezhetik az ország történelmi kincseit és kulináris élvezeteit. A Mezopotámia Expressz a fővárosból, Ankarából indul és áthalad az ország belső, keleti és délkeleti anatóliai régióin, miközben megáll olyan helyeken, mint Kayseri, Malatya és Elazığ, ahol az utazóknak lehetőségük nyílik néhány órás városnézésre is. 

Az első út várhatóan április 19-én indul Ankarából, és Diyarbakırból április 21-én érkezik vissza.

A 180 utas befogadására alkalmas Mezopotámia Expressz kilenc hálókocsival és egy étkezőkocsival rendelkezik. A kétszemélyes kabinok ára 9000 török lírától indul (kb. 257 EUR ). - derül ki az euronews.com oldalán.

 

Az 1051 kilométeres út során az utazók zord sivatagi tájakat szelhetnek át, áthaladnak az Erciyes-hegy havas csúcsán és egy szunnyadó vulkánon, mire a vonat eléri a 3916 méteres tengerszint feletti magasságot. A vonat három vársoban áll meg, ahol az utasoknak három órájuk van Kayseri (Kappadókia fővárosa), Elazığ és Malatya felfedezésére. A megállók alatt az utazók megkóstolhatják a regionális ételeket és felfedezhetik a az évszázados régészeti látnivalókat. Kayseriben, Kappadókia történelmi fővárosában megnézhetik például híres a szeldzsuk korból fennmaradt mecseteket és sírokat.

(Forrás: Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez