Ezek a színes programok várnak Opatijában

Sky Travel | 2024.04.10. | Hírek

Opatija nem csak mesés természeti szépségeiről híres, de gazdag turisztikai kínálata és pezsgő kultúrális élete minden évszakban nagy számú látogatót vonz.

Opatija – az európai és horvát turizmus bölcsője, amely az arisztokrata elit, film- és zenei sztárok, művészek, írók és a világ minden tájáról érkező több százezer vendég kedvenc úti céljának számít, akik az év bármely szakában szívesen látogatnak el az „Adria királynőjéhez”, idén lesz 180 éves. A lélegzetelállító természeti környezet mellett Opatija egyedülálló vonzerejét az olyan színvonalas szolgáltatásoknak köszönheti, mint az egészség-, üzleti-, sport- és kulturális turizmus, valamint számos kiemelkedő rendezvénynek, amelyek egész évben nagy számú látogatót vonzanak.

A hagyomány keretbe foglal, de minőséget is garantál, a tizennyolc évtizede fejlődő és ma is népszerű üdülőhely hírnevét pedig az a sokszínű turisztikai kínálat garantálja, amely Opatiját minden évszakban vonzó úti céllá teszi. Opatija számos híres nemzetközi- és helyi zenész fellépésével ünnepli ezt a jeles jubileumot.

Az ünnepi program június 7-én, a Nyári Színpadon a Musical Fesztivállal veszi kezdetét, amelyen a közönség olyan világhírű musicaleket hallhat, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, a Producerek és a Jalta, Jalta. Számos egyéb fellépés mellett a június fénypontja a BACK2LOVE – Homage á Tina Turner és a Disco fever (Disco Láz) című show lesz, amelyre június 29-én kerül sor a legkedveltebb horvát esemény, a RetrOpatija keretében.

A július romantikus hangulattal kezdődik, amelyről július 2-án Matteo Bocelli gondoskodik, majd a háromnapos Liburnia Jazz Fesztivál következik július 5-7-éig. A brit trip hop & rock együttes, a Morcheeba július 19-én, a disco & funk világ legendája, a Boney M pedig július 24-én lép fel, és várhatóan mindkét zenekar rengeteg rajongót vonz majd.

Az augusztus eleje Portugáliába kalauzol el minket a fado világsztár, Mariza társaságában, aki augusztus 2-án minden nézőt megérint majd mély érzelmeket kifejező dalaival. Augusztus 7-én a legendás ausztrál gitárvirtuóz, Tommy Emmanuel ad koncertet, augusztus 15-én pedig Anna Oxa olasz énekesnő varázsolja el dalaival a közönséget.

A szeptembert Umberto Tozzi olasz zenész „L'ultima notte rosa“ című koncertje nyitja meg, a nyári program nagyszabású fináléja pedig a Bécsi Bál lesz szeptember 28-án a Hotel Kvarner Kristálycsarnokában, amely minden tánckedvelőt megörvendeztet majd. A Hotel Kvarner az Észak-Adria első szállodájaként idén ünnepli fennállásának 140. évfordulóját.

(Forrás: Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez