Februártól új beutazási feltételek Spanyolországban

Sky Travel | 2022. 02. 10. | Hírek

A spanyol kormány bejelentette, hogy csak akkor fogadja el a koronavírus-antigénteszt negatív eredményét, ha azt az utazó Spanyolországba érkezése előtt 24 órán belül végezte, az eddigi 48 óra helyett.

Február 1-től lépnek életbe a spanyol kormány által a közelmúltban hozott változások – írja a SchengenVisaInfo.com.

Ugyanakkor a spanyol hatóságok megerősítették, hogy továbbra is érvényben marad a jelenlegi szabály, amely szerint a PCR-teszt eredményei nem lehetnek régebbiek 72 óránál.

„Másrészt, ahogyan az eddig is történt, a koronavírus fertőzés vizsgálatára elvégzett molekuláris nukleinsav-amplifikációs teszt (NAAT) negatív eredményéről szóló tanúsítványok, amelyek mintáját az érkezés előtt 72 órán belül vették Spanyolországban, továbbra is érvényesnek minősülnek” – szögezi le a közlemény.

Hangsúlyozzák azt is, hogy mind az antigén-, mind a PCR-vizsgálati tanúsítványnak tartalmaznia kell a tulajdonos vezeték- és keresztnevét, a dátumot és a mintavétel idejét, valamint az utazó származási országában végzett vizsgálat típusát.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján Spanyolországban 9 660 209 COVID-19 fertőzést és 92 767 halálesetet regisztráltak a járvány kezdete óta. A spanyol hatóságok a koronavírus omikron variánsával való fertőződés eseteit is azonosították, amely számos európai országban domináns variánssá vált, ezért további követelményeket próbálnak előírni, hogy megállítsák az esetszámok újabb megugrását.

 A járványügyi helyzet mederben tartása érdekében a spanyol kormány továbbra is meghatározott kategóriákba sorolja a többi országot, figyelembe véve az azokban mért fertőzési arányt. A közelmúltban Spanyolországban bejelentették, hogy Svájc kivételével az Európai Unió és a schengeni övezet összes országa február 6-ig továbbra is szerepel a kockázati listán.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez