Japán megkezdi határai óvatos nyitását

Sky Travel | 2022. 02. 22. | Hírek

Japán megtette az első lépéseket a nemzetközi látogatók előtti újbóli nyitás felé. Az ország a jövő hónapban megemeli a belépő utazók napi felső határát, és hét napról három napra csökkenti a karanténidőszakot mind a japán, mind a külföldi állampolgárok esetében.

Az ország november vége, az omikron variáns megjelenése óta nem engedett be olyan külföldieket a határain belülre, akik nem rendelkeztek japán lakhellyel - írja a TTG.

Az ország azonban óvatos nyitásra készül.  A japán Kyodo News a kormány tájékoztatóját idézte, amely szerint: "Jövő hónaptól kezdve Japán napi 5000 főben szabja meg az új belépők számát, a jelenlegi 3500-ról. A napi felső határon belül a külföldi állampolgárok a turizmuson kívül más céllal is beléphetnek majd az országba."

A beutazóknak alapszabály szerint érkezésük után három nap karanténra kell majd vonulniuk, az utolsó napon pedig negatív tesztet kell végezniük.

Azoknak, akik már három oltással rendelkeznek és olyan országokból indulnak Japánba, ahol a járványügyi adatok stabilizálódtak, nem kell karanténba vonulniuk.

James Mundy, az InsideJapan PR- és partnerségi menedzsere elmondta: "Bár a bejelentés nem érinti közvetlenül a nemzetközi turizmust, ez egy jelentős lépés a kormány részéről. A karanténidőszak csökkentése és a nem Japánban élők beutazásának növelése fokozatos lépésnek tekinthető afelé, hogy ismét korlátozások nélkül engedélyezzék a nemzetközi beutazásokat."

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez