Madeira eltörölt minden beutazási korlátozást

Sky Travel | 2022. 02. 16. | Hírek

Már negatív teszt, valamint az oltottság vagy gyógyultság igazolása nélkül is be lehet utazni Madeirára. Több helyi létesítmény azonban kéri a tesztet vagy az igazolást.

Rövid idő leforgása alatt másodszor enyhítette beutazási feltételeit a portugál autonóm régió. A madeirai hatóságok néhány napja jelentették be, hogy a Covid-19 betegségből felgyógyult és a beoltott utazók számára megszűnt a tesztkötelezettség a sziget repülőterein és kikötőiben.

A legújabb szabályok szerint pedig már az oltottság vagy gyógyultság igazolása nélkül is be lehet utazni Madeirára – írja a reisevor9.de a madeirai idegenforgalmi hivatal tájékoztatójára hivatkozva.

A lap ugyanakkor figyelmeztet: az utazóknak a légitársaság előírásait is figyelembe kell venniük, mivel azok eltérhetnek a fenti szabálytól.

madeirasafe.com weboldalon már nem kötelező, de továbbra is ajánlott a regisztráció.

fvw.de szerint a beutazási könnyítések ellenére ajánlott az oltási igazolást vagy legalább egy negatív teszteredményt (ami lehet antigénteszt is) magunkkal vinni, hiszen öt éves kor felett a sport- és kulturális létesítményekben, éttermekben, bárokban, fodrásznál, rendezvényeken és a szociális intézményekben kérik a védettségi igazolást, vagy pedig ennek hiányában a saját költségen elvégzett, hét napnál nem régebbi tesztet.

Ezenkívül megmarad az a kötelezettség, hogy érkezés előtt legfeljebb 48 órával le kell adni egy online egészségügyi nyilatkozatot.

A Portugáliába utazók számára fontos tudnivaló, hogy az ország kontitentális részén és az Azori-szigeteken ettől eltérőek a beutazási szabályok, a legfrissebb változásról ebben a cikkben írtunk.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez