Megvan, mikor nyit ki újra a Notre-Dame

Sky Travel | 2024.04.03 | Hírek

A 2019-ben tűzvészben súlyosan megsérült Notre-Dame-Székesegyház 2024. december 16-tól kezdődően minden nap 7:45 és 19:45 között tart majd nyitva az egyéni látogatók előtt.

Travel Weekly tudósítása szerint a Notre Dame idén márciustól fogad foglalásokat zarándokcsoportok tekintetében, júniustól pedig már kulturális csoportokra vonatkozóan is.

A korábbi gyakorlatot folytatva, a francia törvényeknek megfelelően a belépés minden látogató számára ingyenes lesz.

Mint írják, Oliver Josse, a katedrális főtitkára elmondta, hogy a székesegyház korábban évente 10-11 millió látogatót fogadott, de az előzetes becslések szerint a felújított épületben naponta 40 000 látogatóra számítanak, ami éves szinten 15 millió látogatót jelenthet. A cikkből megtudhatjuk azt is, hogy csoportonként legfeljebb 25 látogató léphet be az épületbe, és az istentiszteletek alatt, illetve szombat délutánonként és vasárnaponként csoportok nem fogadhatók.

Az ünnepélyes megnyitó események sorozata december 7-én kezdődik. A székesegyházba először a helyreállítási projektben részt vevő személyek léphetnek majd be december 10. és december 15. között. A belülről gyönyörűen felújított épület külső helyreállítása előreláthatóan 2028-ban fejeződik be.

(Forrás: Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez