Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban

Sky Travel | 2024.04.18 | Hírek

A tavaly meghirdetett és szuper sikeres Kids Go Free promóció idén is elindult és már 56 dubaji szálloda ad lehetőséget a 12 éves kor alatti gyerekkel utazóknak, hogy kedvezményes áron nyaraljanak idén.

Az akcióban résztvevő hotelek közül számos biztosít az ingyenes szállás mellett ingyenes étkezést is a gyerekeknek. Érdemes a különböző látványosságok, téma parkok, beltéri programok listáját is átnézni, mert ezeknél a szolgáltatóknál is ingyenes a belépés a gyerekeknek a teljes nyári időszakban.

Dubaj akkor is jó lehetőség egy gyors látogatásra, ha csak átutazóban vagyunk. A légitársaságok többsége engedi az ingyenes megállást, ezt érdemes igénybe venni, hiszen akár 1 nap alatt is lehet felejthetetlen élményeket szerezni egy dubaji látogatás alatt. Program tippeket 1-2 vagy több napos dubaji tartózkodásra itt is olvashatunk.

  • Dubai Food Festival
    Az idei Dubai Food Festival2024. április 19 - május 12. között nyújt felejthetetlen gasztro élményt a kulináris élvezetek kedvelőinek. Az itt megjelenő ételkínálat igazán eklektikus keveréket ad a luxus kínálattól az autentikus helyi ételekig. A fesztivál keretein belül három hetet dedikálnak a dubaji éttermek hetének (április 26- május 12), ahol a város legkiválóbb éttermeiben különleges ebéd- és vacsoramenü fogyasztható. Semmiképp se hagyjuk ki a fixen 10 dirhamos étkezési lehetőséget, ahol ínyenc finomságokat kóstolhatunk ezen a verhetetlen áron. A Dubai Food Festival kötelező program mindenkinek, aki szeretne új éttermeket felfedezni, és nyitott az új ízekre.
     
  • EXPO city programok - a gyerekeknek ez is ingyenes
    A 2022. októberben megnyitott Expo City számos olyan szórakoztató kínálatot hozott vissza, amelyek a világkiállítás alatt voltak látogathatóak, mint a központi Al Wasl Plaza, a Garden in the Sky kilátótornyot, és a szürreális vízesés az expo központi részén. A fő tematikus pavilonok megmaradtak és látogathatóak. A Mobilitási és a Terra pavilonok pedig interaktív oktatási központtá alakultak át. Az Opportunity pavilon jelenleg az Expo 2020 múzeumként funkcionál.

Programkínálatból ebben a hónapban sincs hiány, adunk is néhány ötletet.

www.visitdubai.com  oldalon sok hasznos, naponta frissülő információ olvasható a városról és a nyári ajánlatokról. Dubaj mindenkit szeretettel vár idén is.

(Forrás: Turizmusonline.hu)

  • The Dubai Balloon 
    Dubai számos bakancslistás tevékenységnek ad otthont, az ejtőernyős ugrástól a helikopterezésig, de ha pénztárcabarátabb programot szeretnénk, akkor a vadonatúj látványosságot, a Dubai Balloon-t ajánljuk. A Dubai Balloon akár 300 méter magasra is felviszi az utasokat, ahonnan lenyűgöző kilátást nyílik a városra. A hőlégballon a Palm Jumeirah-n található és tiszta időben egészen a Burj Khalifáig  el lehet látni.
  •  
  • Dubai Crocodile Park
    Április 18-án nyit meg a Dubai Crocodile Park, amely 250 nílusi krokodilnak ad otthont 20 000 négyzetméteren. A létesítmény optimális környezetet teremt az állatoknak,  a vízhőmérséklet is egész éven át szabályozott, és a vendégek a legmagasabb biztonsági előírások mellett látogathatják a parkot. A Dubai Crocodile Park számos családbarát élményt kínál; egy egyedi természettudományi múzeumot, egy afrikai tó témájú akváriumot és hatalmas szabadtéri, parkosított területeket.
  •  
  • Hol lehet utcai művészeti alkotásokat találni Dubajban?
    A város számos pontján bukkanhatunk élénk, vibráló utcai festményekre, amelyek mára a város szervez részévé váltak. Érdemes egy -egy rövid sétát tenni a Karama, a City Walk, vagy a Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard-on, és felfedezni az itt látható alkotásokat.
  •  
  • Utazás egyénileg
    Dubaj a világ egyik legbiztonságosabb városa, és ez különösen igaz az egyedül utazókra, legyen az férfi vagy nő.  A város egy nagyon keresett turisztikai célpont, ahol tényleg megszámlálhatatlan program, látnivaló várja az ide utazót. És mára már nagyon sok a visszatérő látogató, hiszen a város mindig nyújt újabb és újabb látnivalókat.
     
  • Új szállodák
    One Za’abeel, a világ leghosszabb konzoljával – a The Linkkel – büszkélkedhet, mely a két toronyépületet köti össze, és ezzel a One Za’abeel  egy újabb ikonikus épülete lett Dubaj látképének. A hotel az elegáns üzleteivel, szórakoztató és kulináris élményeket adó éttermeivel tényleg a legjobb élményeket biztosítja. Az épület legtetején az Emirátusok leghosszabb végtelenített medencéje kapott helyet, kilátással Dubajra. A „Za'abeel” szó- „fehér homok”-  témáját követve a szobák elegánsan semleges színűek, és nyugtató homokmotívumokkal díszítettek.

Vissza a hírekhez