Száraz lábas túrán járhatjuk be a miskolctapolcai Barlangfürdőt

Sky Travel | 2022. 01. 12. | Hírek

Január 10-től a Miskolctapolca Barlangfürdő karbantartási munkálatok miatt zárva tart. A leállás időszakában idén is száraz lábas túrákat szerveznek a különleges barlangi járatokban.

A szokásos év eleji karbantartás után, a Barlangfürdő  február 1-jétől várja újra a vendégeket. A létesítmény szintén üzemszünetet tartó Aquaterápia gyógyászati részlege egy héttel korábban, már január 24-én megnyitja kapuit.

A leállás jó alkalmat teremt arra, hogy ilyenkor szervezett sétákon mutassák be az Európában is egyedülálló, természet alkotta barlangi képződményt. Január 21. és 23. között különleges bakancsos túrák indulnak a Barlangfürdőben. Pénteken délután, szombaton és vasárnap egész nap lesznek szervezett séták. A résztvevők idegenvezető kíséretében, száraz lábbal járhatják be a barlangrészeket és a víz nélküli medencéket, bepillantást nyerhetnek a barlang falai mögé, a kazánok és csövek rejtett világába, megnézhetik a Barlangfürdő termálvizét adó kutat, mi több, bemehetnek olyan elzárt területekre, még befejezetlen barlangi járatokba is, ahová fürdőző vendégként erre nincs lehetőség.

A 45 perces túrákon a részvétel előzetes regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött, a részvételi díj 1500 forint. A jelentkezés módjáról a fürdő honlapján találnak további információkat. Érdemes mielőbb regisztrálni, mert a korábbi években gyorsan beteltek az időpontok.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez