Tunéziába még több turistát várnak idén, új charterjárat is indul Magyarországról

Sky Travel | 2024.02.09. | Hírek

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodája évadnyitó állófogadásra invitálta partnereit és a szaksajtót február 7-én a Duna és a Várkert Bazár ölelésében található Felix Kitchen&Bar történelmi falai közé.

A meghívottakat Raja Ammar képviselet-vezető köszöntötte, majd röviden vázolta a 2023-as év eredményeit és idei terveiket. Mint elmondta, nagyon jó évet tudhatnak maguk mögött, amelyben a magyar piac 39%-os növekedést produkált mintegy 20 600 utazóval, és optimizmusuk azt mondatja velük, hogy idén ez a szám tovább emelkedik.

Az európai küldőpiacon is jól teljesítettek tavaly 42%-os növekedéssel, ami Lengyelországból 213 ezer utazót jelent, s a szintén hozzájuk tartozó román piac 107%-os növekedést hozott 49 300 látogatóval.

Bevezetője után Raja Ammar átadta a szót az egyik Tunézia-specialista tour operator, a Kartago Tours vezetőjének. Bocsák Zsófia kiemelte, cégük immár 25 éve elkötelezett szervezője a tunéziai utaknak. A Covid-válság után 2023-ban volt először érezhető fellendülés a hazai piacon, és bíznak benne, hogy ez idén még erősebb, sikeresebb lesz.

Chartereik Dzserbára és Tunézia egyik legszebb fürdővárosába, Monastirba repülnek. Hangsúlyozta, Dzserbára egyedül ők szerveznek utakat, s a sziget évről évre népszerűbb. De a szárazföldön is szinte a teljes partszakasz mindegyik üdülőhelye elérhető a kínálatukban.

Idei újdonságuk, hogy – hosszabb kihagyás után – már nemcsak Budapestről, hanem Debrecenből is indítanak saját charterjáratot az észak-afrikai országba, méghozzá teljes géppel (189 fővel) a Smart Wings fedélzetén.Az új charterjárat a teljes nyár szezonban, június elejétől egészen október végéig a debreceni utazóközönségnek is közvetlenül elérhetővé teszi Tunéziát.

Az iroda kínálatából Bocsák Zsófia azt emelte ki, hogy a heti négy járat mellett most már több mint száz szálloda szerepel az ajánlatukban, köztük a cégcsoport (DER Touristik) saját szállodái, valamint olyan nemzetközi brandek, mint az Iberostar, a Mövenpick, a Kalimera, az Occidental vagy a Vincci. A házak révén a 3 csillagostól a luxusszállodáig mindent lefed a választék, s ugyanez a sokszínűség mutatkozik az ellátásban is, a félpanzióstól a teljes ellátáson át a közkedvelt all inclusive-ig.A szakember bízik abban, hogy a 2024-es év nagyon sikeres nyári szezont hoz, az előfoglalások legalábbis ezt mutatják.A rendezvény következő előadója az outdoor túrák bloggere, Tenczer Gábor volt, aki a tavalyi tunéziai útjáról tartott nagyívű előadásával varázsolta a helyszínre a rövid videófilmmel és remek fotókkal színesített élménybeszámolóját. Feltárult a hallgatóság előtt az ország kevésbé ismert, ám annál lenyűgözőbb belső régiója, a sziklás, félsivatagos Dahar-hegység és környéke, amely néhol olyan érzést kelt az utazóban, mintha nem is a földön járna. Nem hiába választották ezt a régiót a ma már klasszikusnak számító Csillagok háborúja egyes jeleneteihez.Mint azt az előadásból megtudtuk, néhány év óta gyalog is bejárható a Douiret és Chenini közötti 194 kilométer hosszú szakasz ­– amelyet ősi berber magtárerődök és föld alatti falvak tarkítanak –, és La Grande Traversée Dahar elnevezéssel ez Tunézia első hivatalos hosszútávú túraútvonala.

Az est a továbbiakban kötetlen beszélgetéssel, networkinggel folytatódott hangulatos gitárzene kíséretében, miközben a Felix Kitchen&Bar ízletes falatokat kínált a királyráktól a gránátalmás salátán át a bárányhúsig. Búcsúzóul hamisítatlan tunéziai édességeket kaptak ajándékba a vendégek.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez