Új korszak az éjszakai vonatozásban

Sky Travel | 2022.09.13. | Hírek

A Bécs Simmering kerületében található Siemens járműszerelő üzemben nagyszabású rendezvény keretében mutatták be az újgenerációs Nightjet vonattípus mintaszerelvényét - írja a GD Consulting.

Az ünnepi eseményen elhangzott, hogy 2025-ig 33 szerelvény készül a Siemens bécsi telephelyén, amelyből az elsők már jövőre kifutnak, összeköttetést teremtve az osztrák főváros és az olasz városok: Róma,Velence, illetve Milánó között. A közeljövőben ilyen új típusú szerelvények szolgálják majd ki Ausztria, Németország, Olaszország, Svájc és Hollandia között az éjszakai utasforgalmat. A „Nightjet egyet jelent a környezetbarát utazással, amely azonos szakaszra vetítve ötvenszer kevesebb karbon-kibocsátással jár, mint a repülővel való utazás” – hangsúlyozta a rendezvény keretében Leonore Gewessler osztrák klímaügyi miniszter.

A jövő utazóinak teljesen új utazási élményben lesz részük, az újgenerációs Nightjettek a modern, innovatív és személyre szabott utazási élmény szinonimájává válnak a világban. Itt és most új korszak kezdődik az éjszakai utazás történetében” – érzékeltette a fejlesztések jelentőségét Andreas Matthä, az osztrák szövetségi államvasút, az ÖBB vezérigazgatója. Az egyenként hét kocsiból álló, a legkorszerűbb technikai és innovatív megoldásokkal kialakított szerelvények 254 utas szállítására alkalmasak.

Újdonság az egyszemélyes fülkék kialakítása. Az egyéni igényeket a minden komforttal ellátott mini kabinok elégítik ki, amelyek maximálisan biztosítják a privát szféra intimitását az utazás teljes időtartama alatt. Az újgenerációs Nightjet járatokat megrendelő ÖBB Ausztria legnagyobb mobilitás-szolgáltatója, ahol 42 ezer munkavállaló gondoskodik az évi 323 millió utas és 94 millió tonna áruszállítmány pontos és biztonságos célba juttatásáról.

Ausztria teljes területén immáron 100 százalékban megújuló energiaforrásból nyerik a vonatok az áramforrást, így a vasút egyben a leginkább környezetbarát közlekedési formának tekinthető. Az ÖBB járatai éves szinten 97 százalékos pontossággal tartják a menetrendjüket, ezáltal a cég Európa egyik legmegbízhatóbb vasúttársaságai közé tartozik.

(forrás:Turizmus Online)

Vissza a hírekhez